10.05.2010 г.

3D модел на храма "Свети Спас"



Имаме една отколешна мечта - да видим триизмерна възстановка на изгубените сгради на София. Днес част от тази мечта се осъществи. Публикуваме чудесен 3Д модел на храма "Свети Спас", създаден и любезно изпратен ни от Илиян Лолугов. Въз основа на снимките от "Стара София" той е успял да създаде страхотна серия рендери на разрушената църква.





Ето какво ни написа самият Илиян:

Казвам се Илиян Лолугов, роден в гр. Пловдив, на 28 години. Завършил съм Industrial Design (Промишлен дизайн) към Факултет Архитектура гр. Флоренция, Италия. Като хоби се забавлявам, правейки 3Д реконструкции на разрушени български архитектурни паметници на културата. Сигурен съм, че св.Спас е само началото на серия от рендери, които замислям да посветя на изгубенато архитектурно наследство на София.

Адресът за връзка с Илиян е iliyan_lo@yahoo.com

Оказва се, че снимките, с които разполагаме на страницата "Стара София", не са достатъчни, за да се изгради цялостният модел на Свети Спас. Липсват задната и една от страничните фасади. Ако някой от вас има други снимки или информация за църквата, която ще позволи на Илиян да завърши реконструкцията, нека се свърже с нас.